Andrei pleaca la piat cu 75 lei si cumpara 3 kg de cartofi la pretul de 1,5 lei kg , un pepene de 8 kg la pretul de 1 leu kg si 2 kg ardei la pretul de 2,25 lei kg . Cati lei ii raman dupa plata cumparaturilor ?

2
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters
4.5 au costat cartofii , NU 6.5 cum zici tu..
4.5 lei cartofii, 8 lei pepenele ,4.5 ardei îi raman 75-17=58
lei

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
  • Utilizator Brainly
2014-06-09T23:55:40+03:00
3x1,5=4,5 lei au costat cartofii
8x1=8 lei a costat pepenele
2x2,25=4,5 lei au costat ardeii

4,5+8+4,5=17 lei au costat toate cumparaturile
75-17=58 lei i-au mai ramas 
1 5 1
2014-06-09T23:56:13+03:00
Cat costa 3 kg de cartofi in total?
1,5x3= 4. 5 lei
Cat a costat pepenele?
8x1=8 lei 
Cat costa kg de ardei?
2.5x2=4.5
Cat a platit in total pentru cumparaturi?
4.5 lei+ 8 lei+ 4.5 lei=17 lei.
Cati lei ii raman dupa plata cumparaturilor?
75 lei- 17 lei = 58 lei