Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-09T18:52:59+03:00
1 Kg = 1000 g
10 % din 1000g = 10 * 1000 / 100 = 100 g cantitatea de sare existenta in solutie.
Daca mai adaugam 200g vom avea:
· 200g + 100g = 300 g sare in solutie.
· 200g + 1000g = 1200g greutatea finala a solutiei

Concentratia noii solutii este = (300 / 1200) * 100 = 25%

  
2 5 2
2014-06-09T19:03:21+03:00
A) daca intr-un kg de solutie ai 10% sare inseamna ca sarea reprezinta 100 g
b) 1kg ..........100 g sare+200g sare=300g
c=md/mh20.100
md=100+200=300g
mapa=900
c=(300/1200).100=25%

1 5 1