Comentariul a fost şters
Ioana d'Arc a fost prima fata soldat di Franta si a fost arsa in public pt ca credeau ca e vrajitoare
scz cacofonia
Ioana d'Arc este una din figurile emblematice ale Franței și sfântă a Bisericii Catolice dar și foarte controversată întrucât unii autori au considerat că era schizofrenică (auzea voci). A fost supranumită de naționaliștii francezi fecioara din Orleans și i s-a atribuit faptul că, în urma unor viziuni, Dumnezeu i-a spus să reîntoarcă pământurile Franței care erau dominate de Anglia după Războiul de o sută de ani . Sper sa te ajute
Ioana d'Arc a fost o eroina franceza , care sa nascut intr -o familie de tarani din Lorena.

Răspunsuri

2014-02-05T19:34:22+02:00
Între vieţile sfinţilor, viaţa Ioanei d'Arc este una dintre cele mai extraordinare şi mai incredibile; o fată, ţărancă simplă şi incultă, în fruntea unor trupe până atunci descurajate, înfrânge o armată călită în războaie, dărâmă bastioane, încoronează un rege şi sfârşeşte arsă pe rug: totul în decurs de doi ani. În 1920, a fost ridicată la cinstea altarelor: sărbătoarea ei este ţinută ca zi naţională a Franţei, în a doua duminică a lunii mai. Deşi misiunea ei a avut un sens politic, ea şi-a împlinit rolul fără a se lăsa contaminată de nedreptate şi neadevăr, de ură şi răzbunare, dar rămânând în permanentă legătură cu Cel care este singur Sfânt, singur Domn, singur Preaînalt.
2014-02-05T21:19:46+02:00
Ioana d'Arc este una din figurile emblematice ale Franței și sfântă a Bisericii Catolice. Insa aceasta a fost considerata de multi ca fiind schizofrenica.