Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-09T17:13:22+03:00
A - prima lada
b - a doua lada
a + b = 59
b = 1/4 din a + 9  = 1/4 x a  + 9 = a / 4 +9  - aducem la acelasi numitor
b = (a + 36) : 4  sau  b = a + 36 totul supra 4 
inlocuim in relatia a + b = 59
a + (a +36 ) / 4 = 59  - aducem la acelasi numitor
(4a + a + 36)/4 = 59
5a + 36 = 59 x 4
5a + 36 = 236
5a = 200
a = 200 : 5
a = 40

a + b = 59
40 + b = 59
b = 59 - 40
b = 19


                          
b - a doua lada
a + b = 59
b = 1/4 din a + 9 = 1/4 x a + 9 = a / 4 +9 - aducem la acelasi numitor
b = (a + 36) : 4 sau b = a + 36 totul supra 4
inlocuim in relatia a + b = 59
a + (a +36 ) / 4 = 59 - aducem la acelasi numitor
(4a + a + 36)/4 = 59
5a + 36 = 59 x 4
5a + 36 = 236
5a = 200
a = 200 : 5
a = 40

a + b = 59
40 + b = 59
b = 59 - 40
b = 19
Multumesc frumos!