Cine stie sa faca o compunere in care sa infatiseze frumusetile si bogatiile orasului Magurele??Nu vreau sa fie foarte lunga, dar totusi: - introducerea sa aiba aprox. 2-3 randuri
- cuprinsul sa aiba aprox. 5-8 randuri
- incheierea aprox. 1-2 randuri

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-09T16:17:16+03:00
Magurele o asezare dea dreptu' uimitoare cu oameni buni si primitori,cu bogatele holde si cu nesfarsitele lanuri.O lină suflare de vânt adie peste grânele coapte. Întinsa pădure de spice se-ndoaie în valuri sclipitoare. Dinspre miazănoapte, de subt un desiş de sălcii, apare Oltul. El vine-ncet, greoi, tăcut. În faţa Dunării se desface-n două braţe, ca şi cum ar vrea să se mai razime-o clipă pe pieptul celui din urmă ostrov înainte de a intra în marele fluviu. De partea ceealaltă, din codrii Balcanilor, vine Osma. În răspântia asta de ape, ţi se pare că Oltul, despicând voiniceşte torentele Dunării.
Acesta asezare e una de vis,o alta lume in care orice vietuitoare isi gaseste linistea.

Sper ca ti-a fost de folos!
2014-06-09T17:33:17+03:00

Este asezat in partea sudica a judetului,in apropierea confluentei Oltului cu Dunarea.La sfarsitul secolului trecut,nu se deosebea cu mult de restu targurilor din campie.Asezat insa la Dunare si fiind resedinta de judet,avea totusi o situatie aparte. Turnu Magurele a construit unul din punctele de sustinere al operatiunilor militare,aici amenajandu-se mari depozite de hrana si munitii,spitale pentru raniti si bolnavi.De la Bucuresti, calatorul poate ajunge in Municipiul Turnu Magurele, circuland pe drumul national 52.
La Dunare exista doua porturi: Turnu Magurele, amenajat cu chei de acostare, dotat cu macarale de greutati mari si Zimnicea,  amenajat cu chei pereast, dotat si acesta cu macarale de greutati mai mici.
Intre orasele Turnu Magurele si Nicopole (Bulgaria) exista legatura de trecere pentru pasageri. Pe viitor se prevede dezvoltarea acestui punct de trecere, ca urmare a amenajarii portului si a zonei libere, precum si a bacului, pe o suprafata de 22 ha.

Sper ca te am ajutat.L am luat dintr-un caiet pe care scrisesem despre Turnu Magurele si luasem 10.Bafta.