Răspunsuri

2014-02-05T13:13:51+02:00
1.9+ 12v2 +8 - 9 +12v2-8= 24v2 
2.x/v10=5/v10+4/10
x/v10=9/v10
x=(v10 * 9)/ v10
x=9
Cel mai inteligent răspuns!
2014-02-05T13:23:13+02:00
Folosesti formula (a+b)^2=a^2+b^2+2ab si (a-b)^2=a^2+b^2-2ab
Inlocuind vei avea
3^2+2^2*2+6v2-(3^2+8-6v2)=12v2 (se reduc ceilalti termeni pt ca 2^3=8 si - in fata parantezei schimba semnul).
2. Pentru a nu avea radical la numitor se rationalizeaza numitorii adica se amplifica fractia cu radicalul respectiv
v10x/10=v10/2+2v10/5
Numitorul comun este 10 si amplifici cu 5 respectiv cu 2
v10x=5v10+4v10 
Imparti cu v10 si vei avea
x=5+4=9
1 5 1