1) Dati exemplu o meserie din domeniul obtinerii produselor din materiale metalice si corelati tehnologia aplicata cu activitatile si competentele specifice meseriei .
2) Ce activitati desfasoara operatorul care obtine produse din materiale plastice ? Dar din cauciuc?
3) Ce nivel de pregatire are tehnicianul?
4) Corelati tehnologia de obtinere a produselor din sticla cu meseria de sticlar .

2

Răspunsuri

2014-06-09T12:54:43+03:00
Meserie :tamplar :)sau potcovar :) cred  

1 5 1
2014-06-09T16:42:59+03:00
1) Dati exemplu o meserie din domeniul obtinerii produselor din materiale metalice si corelati tehnologia aplicata cu activitatile si competentele specifice meseriei.
    O astfel de meserie ar fi tinichigiu. Ca tinichigiu poti lucra intr-un service auto sau in orice alta intreprindere ce detine un parc auto si doreste sa-si repare masinile in regim propriu. Pentru a practica o astfel de meseri ai nevoie de cunostinte speciale pe care le poti dobandi intr-o scoala profesionala. 
    Tinichigiul indreapta caroseriile strambe/lovite daca se poate, daca nu le schimba cu totul. In unenele ateliere se poate ocupa si de chituirea si vopsirea acestora.

2) Ce activitati desfasoara operatorul care obtine produse din materiale plastice? Dar din cauciuc? 
      In zilele noastre totul se face automatizat, deci operatorul are doar rolul de a monitoriza aparatele respective (si in cazul materialelor plastice si a celor de cauciuc).

3) Ce nivel de pregatire are tehnicianul?
Tehnicianul poate avea doar liceu si eventual cateva cursuri de specializare sau mai nou facultate. Facultatile in sistem Bologna nu mai au valoarea celor de acum cativa ani si de cele mai multe ori pentru a fi recunoscut ca inginer ai nevoie de master

4) Corelati tehnologia de obtinere a produselor din sticla cu meseria de sticlar .
     
Sticlarul e cel care face totul manual, lucru din ce in ce mai rar astazi, deoarece acum totul se produce automatizat.
7 4 7