Răspunsuri

2014-06-09T11:59:45+03:00
A) aduni membru cu membru ecuatiile 
⇒ 2x+x+1+2=0 ⇒ 3x+3=0⇒ 3x= - 3⇒ x= (-3):3= -1
Inlocuiesti intr-o ecuatie si il afli pe y
-1 + 4y +2=0⇒ 4y+1=0 ⇒ 4y= - 1 ⇒ y= - 1/4
b) 3x + y - 7 =0
   -3x+ 4y + 2=0
5y -5 = 0⇒ 5y=5 ⇒ y=1
inlocuiesc intr-o ec ⇒ 3x+1-7=0⇒ 3x=6⇒ x=6:3=2
c ) Inmultesc prima ec cu 2 si apoi le scad (sau cu -2 si apoi le adun)
6a + 2b - 16 = 0
a+ 2b + 6=0
6a-a+2b-2b - 16 - 6 = 0
5a-22=0 ⇒ 5a=22⇒ a=22/5
Inlocuiesc in a doua ec ⇒ 22/5+2b+6=0 aduc la acelasi numitor
22+10b+30=0 ⇒ 10b= - 52 ⇒ b= - 52/10= - 26/5
d) inmultesc prima ec cu 7 si apoi le adun
0,42 x - 7y + 0,42=0
x+7y+2=0
1,42 x + 2,42=0 ⇒ x= - 2,42/1,42= - 242/141= - 121/71
inlocuiesc in a doua  ec si 
- 121/71+7y= -2 aduc la acelasi numitor
-121+497y= - 142⇒ 497y= -142 +121= - 21
y= -21/497


1 2 1