Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-09T13:39:04+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
A doua ecuaţie se poate transforma în:

x+y+xy +1 = 0  (l-am trecut pe -1 în partea cealaltă)

Îl dăm factor comun pe X:
x(y+1) + y + 1 =0 

Îl dăm factor comun pe y+1:
(x+1)(y+1)=0

De aici deducem că x=-1 sau y=-1 şi o să avem două cazuri:

cazul I: x=-1 . Îl inlocuim, în prima ecuaţie, pe cu -1:

2(-1)^{2} + 2y^{2} + (-1-y)^2 = 9 \\
3y^{2} + 2y -6 = 0
 - ecuaţie de gradul II, pe care o faci cu delta. 

y_{1}=  \frac{-1- \sqrt{19} }{3} \\
y_{2}=  \frac{\sqrt{19}-1 }{3}


cazul II: y=-1. Îl inlocuim pe în prima ecuaţie, cu -1

2x^2+2(-1)^2+(x+1)^2=9
3x^2 + 2x - 6 =0

O să iasă la fel ca mai sus, adică:

x_{1}= \frac{-1- \sqrt{19} }{3} \\ x_{2}= \frac{\sqrt{19}-1 }{3}

În concluzie avem 4 soluţii:

soluţia 1:
x= -1\\ y= \frac{\sqrt{19}-1 }{3}

soluţia 2:
x= -1\\ y= \frac{-1-\sqrt{19} }{3}

soluţia 3:

x= \frac{-1- \sqrt{19} }{3} \\ y= -1

soluţia 4:
x= \frac{\sqrt{19}-1 }{3} \\ y= -1


3 5 3