In doua gradinite zunt 135 copii . Daca in prima gradinita z-ar tranzfera in a doua 6 ccopii , atunci in prima gradinita ar ramane de 2 ori mai multi copii decant in a doua .
Cati copii zunt in fiecare dimineata ?

Cu aflari va rog !!
Nu vreau algebric.

2

Răspunsuri

2014-06-09T11:24:27+03:00
Stiind ca in urma transferului in a prima gradinita ar fi de 2 ori mai multi copii judecam astfel:
135:3=45
in prima gradinita ar fi dupa transfer 45 x 2 = 90 copii
in a doua gradinita ar fi 45 copii
ca sa aflam cati copii sunt:
90+6=96 copii sunt in prima gradinita
45-6=39 copii sunt in a doua gradinita
verificare:
96+39=135



19 4 19
2014-06-09T11:37:06+03:00
Cea mai usoara metoda este sa consideri situatia in care in prima gradinita sunt de 2 ori mai multi copii (dupa transfer). Folosind metoda figurativa avem
I  /-----/-----/
II /-----/            } 135 copii
135= valoarea a 3 segmente egale
135:3=45 (valoarea unui segment)
I= 45*2=90 (dupa transfer)
II=45
In prima inainte de transfer erau cu 6 copii mai mult, iar in a doua cu 6 mai putin
Rezulta ca la inceput erau I= 90+6=96 copii , II= 45 - 6=39 copii
19 3 19