termeni liberi(cei fara x) se trec in stanga cu semn schimbat : x+ 5x = 7- 3, Acum calculezi, si vei obtine: 6x=4, De aici rezulta ca x= 4/6, iar in urma simplificarilor rezultatul final este 2/3
x+3+5x=7 => 6x+3=7 => 6x=7-3 => 6x=4 =>x=4/6 =>x=2/3
x+3+5x=7 ok deci termeni fara x ii treci in dreapta cu semn schimbat adica :x+5x=7-3de unde => ca 6x=4 de un de => ca x=4/6 si simplifici cu 2 si iti va da 2/3 sper ca team ajutat
Ai x si 5x, le aduni si rezulta 6x. deci avem 6x+3=7, ca la clasa 1, 6x=7-3=4 => 6x=4 si de aici il scoti pe x => x=4 / 6=(simplificand cu 2)=2/3= 0,(6)

Răspunsuri

2014-02-04T23:14:19+02:00
2014-02-04T23:22:20+02:00