Răspunsuri

2014-02-06T13:57:54+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
  In opinia mea a fi om inseamna, in primul rand, a te purta omeneste cu semenii tai, a-i respecta.Cred ca lipsa bunei cuviinte in limbaj denatureaza natura umana si are repercursuini nefavorabile in vederea socializarii cu ceilati indivizi.
  Un limbaj colorat sau care depaseste unele limite impuse de bunul simt nu este agreeat de societatea in care traim si atrage  ura din partea celor din jur. De exemplu nu poti sa i te adresezi unei persoane mult mai inaintata in varsta ca tine ,vorbindu-i la pertuu fara sa o deranjezi.
Politetea trebuie sa existe fata de toata lumea, fata de mai marii si mai varstnicii nostri ca si fata de subalterni, fata de femei, fata de egali, fata de superiorii si inferiorii nostri. Politetea fata de superiori aduce a respect; fata de inferiori a delicatete si a gingasie.
  In concluzie , pentru a fi agreati si pentru a ne face loc in societate trebuie sa avem un limbaj bazat pe legile morale si sa fim atenti la modul nostru de vorbire.
20 3 20