Răspunsuri

2014-06-08T12:26:29+03:00
           In opinia mea, textul ilustreaza ideea ca adultii si copiii au viziuni diferite asupra aceluiasi fenomen, varsta fiind cea care schimba sensibilitatea perceputa.
         Faptul se explica prin atitudinea nerabdatoare a copilului inca din incipitul textului, deoarece ninsoarea mult dorita se lasă așteptata. Imaginea vizual-dinamica ma repezeam dupa scurte popasuri ,dintr-un colt al curtii intr-altul reda tensiunea sa interioara si declanseaza resortul imaginativ.Metafora din secventa un Mos Craciun plutind greoi sub povara darurilor pe caile vazduhului sugereaza bucuria pe care ar aduce-o fulgii de zapada, mai ales ca era un moment special, Ajunul Craciunului .Din contra , fata din casa , nu este la fel de receptiva la aceste emotii , fiind preocupata doar de sănătatea băiatului  ------
  Domnule, poftim înauntru, ai sa răcești ....
          Totodată , caderea primilor fulgi declanșează o bucurie in sufletul copilului :nu-mi venea sa cred ochilor si de aceea vrea sa fie sigur ca nu viseaza , privind multa vreme ...
neincrezator roiul fluturilor albi.Cand acestia incep sa se astearna , nu mai rezista sa stea in casa ci doreste sa se bucure de fiecare fulg.
Sensibilitatea acestuia este sugerata de narator prin folosirea unor diminutive cu rol afectiv cu căciulita si cu umerii îmbrăcați in solzisori de ie, facand astfel trimiterea la un personaj de basm.
       In concluzie textul are un mesaj puternic , sustinand ideea ca fiecare varsta are propria modalitate de raportare la lume si ca orice om trebuie sa incerce sa-si pastreze o privire vie in fata bucuriilor vietii .
 
51 4 51
2014-06-08T14:37:22+03:00


                  TITLUL TEXTULUI ESTE IN STRANSA LEGATURA CU MESAJUL ACESTUIA ANTICIPAND CEEA CE AUTORUL VREA SA NE TRANSMITA PRIN RANDURILE SALE.

                                 TITLUL ESTE FORMAT DIN SUBSTANTIVUL COMUN SIMPLU ''IERNI'' SI ADJECTIVUL PROPRIU ZIS ''JILAVE''AFLATE LA CAZUL NOMINATIV.

                         IN PRIMUL RAND NE PUTEM DA SEAMA CA AUTORUL ISI EXPRIMA SENTIMENTE DE NOSTALGIE FATA DE ANOTIMPUL IARNA.

                                                EXPRESIVITATEA ESTE DATA DE PREZENTA LIMBAJULUI ARTISTIC DAT DE IMAGINILE ARTISTICE SI DE NUMEROASELE FIGURI DE STIL.

                                  ASADAR EU CONSIDER CA MESAJUL TEXTULUI ESTE FOARTE SUGESTIV REZUMANDU-SE LA ACTIUNEA PETRECUTA IN ANOTIMPUL IARNA.

20 2 20