Răspunsuri

2014-02-04T19:16:14+02:00
9s + 378 = 9m
s + m = 148
7m + 16s = ?
9s + 378 = 9m / : 9
s + 42 = m
s + s + 42 = 148
2s = 148 - 42
2s = 106
s = 106 : 2
s = 53
53 + m = 148
m = 148 - 53
m = 95
7 * 95 + 16 * 53 = 
= 665 + 848 = 1513

Sper ca este bine si ca te-am ajutat :D 
multumesc dar nu e corect rezultatul trebuie sa fie 1444
Mie mi-a dat la verificare :).
2014-02-04T19:17:30+02:00
9m = 9s + 378
s+m=148 (inmultim totul  cu 9)
=> 9s + 9m = 1332
=> 9s + 378 + 9s = 1332 => 18s = 954 => s = 53 lei ; m = 95 lei
7 mese vor costa 7*95 = 665 lei
16 scaune vor costa 16*53 = 848 lei
=> 7m + 16s = 1513 lei