1.Monica a plecat in vacanta la bunici pe data de 20 iunie si s-a intors acasa pe data de 3 august.Cate zile a stat Monica la bunici?
2.Elevii clasei noastre au plecat intr-o excursie pe data de 17 iunie la ora 7 si 30 de minute si s-au intors acasa pe data de 19 iunie,la ora 17 si 50 minute.Cate ore a durat excursia?
3.Concursul ,,Euclid'' a inceput la ora 9 si 30 minute.Mihai a ajuns la concurs cu 20 minute mai devreme,iar Andrei a intarziat 10 minute.La ce ora a juns la concurs fiecare copil?
4.a)Daca astazi la amiaza este ceata,peste 12 ore va fi soare?
b)Daca acum,la ora 9 este soare,peste 14 ore poate fi lumina?
VA ROG SA RASPUNDA DOAR CINE LE STIE PE TOATE ,DAU CEL MAI BUN.CINE NU LE STIE PE TOATE SA NU SE OBOSEASCA CA IL VOI STERGE.VA MULTUMESC!!!!

2

Răspunsuri

2014-06-07T17:37:49+03:00
1.44 de zile 2 48 de ore și 20 de minute 3 . Mihai la 9 : 10 Andrei la 9:40 4:a )da deși a trecut jumate de zi... B) dacă la ora 9 este soare , peste 14 ore va fi ora 22 deci , nu va fi lumina
Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-07T17:49:57+03:00
1 problema
iunie=30zile
iulie=31 zile
Deci pentru a se finisa luna iunie mai trebuie inca 10 zile
10zile+31zile+3zile=44zile(a stat Monica la bunici)
Raspuns 44zile

2 problema
Peste 2 zile tot va fi ora 7si 30 de minute.Inseamna ca pana acum au trecut 48ore.
17si 50 -7 si 30 minute=10ore si 20 minute
48ore+10ore si 20 minute=58ore si 20 minute(a durat excursia)
Raspuns 58ore si 20 minute

3 problema
9 si 30 minute-20 minute=9 si 10 minute-Mihai
9 si 30 minute+10 minute=9 si 40 minute-Andrei

4problema
la amiaza=ora 12
12+12=24
 Deci noaptea nu va fi soare

b)9+14=23
Deci la ora 23 nu va fi lumina
 

3 4 3