Răspunsuri

2014-06-06T21:24:11+03:00
(x²-2x-x+2)(x-3)= (x-2)(x-2)² -14 -x

(x²-3x+2)(x-3)=(x-2)(x²-4x+4) -14 -x

(x³-3x²+2x-3x²+9x-6)= (x³-4x²+4x-2x²+8x-8)-14 -x

x³-6x²+11x-6=x³-6x²+12x-8-14-x

x³-6x² +11x -6≠x³-6x² +11x-22

egalitatea nu este posibila in conditiile date

Ai gresit Miky
stiu era -8 dar altfel nu dadea
era -8-14 care ar fi dat -22, nu -6
Atunci de ce nu scrii asa cum este corect? Exercitiul este gresit!
bine, o sa scriu ;)
2014-06-06T21:31:26+03:00
(x-1)(x^2-3x-2x+6)=x^3-6x^2+12x-8-14-x


Am folosit formula:  (a-b)^3=a^3-3a^2b+3ab^2-b^3

x^3-5x^2+6x-x^2+5x-6=x^3-6x^2-11x-22

x^3-6x^2+11x-6=x^3-6x^2-11x-22

DECI EGALITATEA DATA NU ESTE ADEVARATA!!

(daca ai scris corect enuntul!)