Elena cheltuieste o suma de bani in 3 zile astfel : in prima zi cheltuieste 2 treimi din suma si inca 15 lei, a doua zi cheltuieste 40% din rest iar a treia zi cheltuieste restul de 27 de lei. Aflati :
a. ce suma a avut initial Elena
b. ce suma a cheltuit Elena a doua zi.
Cum se calculeaza ???

1

Răspunsuri

2014-06-06T19:09:36+03:00
A) a treia zi cheltuieste 27= 60% din restul primei zile=> a doua zi avea 27*100:60=45 lei
daca in prima zi a cheltuit 2/3 +15, atunci 1/3 inseamna 45+15=60
asadar toata suma este 60*3=180 lei

b) in prima zi a cheltuit 180:3x2+15=135
rest 180-135=45
a diua zi : 40% din 45=45:100x40=18 lei