Am nevoie de cateva informati despre calendarul iulian,gregorian si chinezesc am nevoie de 20 de randuri. Asta nea dat profa de mate

1
informati
orice
sa fie despre calendarele alea 3
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters

Răspunsuri

2014-06-06T16:07:14+03:00
Despre Calendarul iulian si gregorian
Inainte de Hristos existau doua sisteme de calculare a timpului unui an: unul al egiptenilor -care era mai corect, dar nici el perfect -de 365 zile, altul, al romanilor, care era de 355 zile. Insa, ramanea anual o diferenta de timp de zece zileintre aceste doua sisteme, si chiar intre fiecare dintre ele si calendarul solar.Dupa aceasta constatare, s-a simtit nevoia de indreptare a lor si a punerii lor in acord cu calendarul ceresc. Astfel, imparatul roman Iuliu Cezar, in anul 46 i.Hr., adopta sistemul de calcul egiptean,sistem cares-a numit "calendarul iulian". Acest calendar afost folosit deintreaga crestinatate, timp de 15 secole. Si tot de calendarul iulian s-au servit si Sfintii Parinti la Sinodul I Ecumenic de la Niceea (325), la calcularea datei Pastilor.Deoarece intre calculul calendarului iulian de 365 de zile si 6 ore si cel al calendarului solar de 365 zile, 5 ore, 43 minute si 46 secunde rezulta anual o diferenta de 11 minute si 14 secunde, s-a ajuns dupa 330 de ani la o diferenta de trei zile (cu cat a ramas in urma calendarul iulian).
La 24
februarie 1582, papa Grigorie al XIII-lea a facut o reforma, suprimand zece zile din calendar, astfel incat data de 5 octombrie a devenit 14 octombrie. De atunci calendarul s-a numit "gregorian" sau "stilul nou".