Răspunsuri

2014-02-04T16:46:51+02:00
 a + b + c = 63
 c/b = 4    => c = 4b
b/a = 4     => b = 4a
 Pentru a avea o singura necunoscuta, il mai scriem odata pe c ca fiind egal cu 4 * 4a (deoarece b=4a) , deci c = 16a
Acum scriem din nou suma :
a + 4a + 16a = 63
21a=63 => a=63/21 = 3
a=3
b= 4a = 4*3 = 12
c= 16a= 16*3=48
Merci mult !!
Acolo unde este / inseamna supra ????
2014-02-04T16:55:26+02:00
A+b+c=63
 \frac{c}{b} = \frac{b}{a} =4
=> c=4b si a= \frac{b}{4}
Inlocuind in prima =>
 \frac{b}{4}+b+4b=63
Se aduce la acelasi numitor si se scapa de numitor inmultind cu numitorul in ambele parti=>
b+4b+16b=252
21b=252
b=12

a= \frac{12}{4}=3

c=4*12=48

Numerele sunt: a=3; b=12; c=48