Ma puteti ajuta varog la problema aceasta:
In trei saci erau 653kg cu faina.dupa ce din fiecare sac s-a luat aceeasi cantitate de faina,in primul sac au ramas 28 kg, in al doilea o cantitate de 2 ori mai mica iar in al treilea o cantitate de 2 ori mai mare decat in primul.
Ce cantiate de faina era la inceput in fiecare sac?

1

Răspunsuri

2014-06-06T08:47:24+03:00
A+b+c=653
a=28
b=28:2=14
c=28*2=56
653-(28+14+56)=555
555:3=185 (in fiecare sac)
185+28=213(in primul sac)
185+14=199(in al doilea sac)
185+56=214(in al treilea sac)
V:231+199+214=653