Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-05T20:39:15+03:00
Mass-media sunt active in diverse sectoare ale vietii sociale si pot indeplini, intr-un domeniu sau altul, mai multe sau doar una din functiile specifice:
• Functia informativa priveste alimentarea publicului cu stiri sau informatii despre evenimentele sociale, afacerile publice si viata politica.
• Functia interpretativa se refera la interpretarile si judecatile de valoare la care sunt supuse evenimentele sau faptele cotidiene in difuzarea lor de catre mass media.
• Functia expresiva; din punct de vedere al functionarii ei, mass-media este un forum
in care indivizii sau diversele grupuri sociale isi pot face cunoscute opiniile si castiga o identitate culturala, politica, sociala. Realizarea acestei functii depinde de masura in care diversele curente de opinie isi gasesc expresia mediatica.
• Functia critica se refera la o categorie diversa de activitati mediatice. Este vorba, in primul rand, de rolul traditional de „caine de paza” pe care mass-media il joaca, in numele opiniei publice, fata de sistemul de guvernare al statului; in al doilea rand, de investigarea sau punerea in lumina a situatiilor sau aspectelor anormale din viata sociala; in al treilea rand, functia critica priveste confruntarea unor curente diferite de opinie care se manifesta prin intermediul mass-media. in societatea actuala, mass-media joaca un rol crucial in viata sociala, devenind, de-a lungul timpului, o putere crescanda si indispensabila, cu o influenta puternica asupra segmentelor societatii. Prezenta lor activa se simte in viata financiar- bancara, in dezvoltarea industriei, in evolutia tehnologiei, in viata politica, dar si in viata cotidiana, construind la randul lor o industrie proprie.