Un autocar pleaca de la bucuresti la ora 7 si ajunge la cluj - napoca la ora 16.
Cate ore a condus soferul,daca pe parcursul drumului a facut doua opriri de cate o jumatate de ora fiecare?

Va rog ajutatima

2

Răspunsuri

2014-06-05T19:45:54+03:00
Soferul a condus 8 ore


Dar cum se face rezolvarea
10 ore
de la ora 7 pana la ora 16 sunt 9 ore.cele doua opriri inseamna:30 min +30 min=60min=o ora .D eci 9 ore-1 ora -8 ore
2014-06-05T19:46:57+03:00
9 ore de la București pana la Cluj - 2 jumătăți de ora de pauza care fac o ora , a condus 8 ore
Dar cum se face rezolvarea?
16-7= 9
30 de minute cât a ținut o pauza + încă 30 cât a ținut și a doua = o ora de pauza
9-1 = 8