Răspunsuri

2014-06-05T19:44:11+03:00
Pai in mare parte pădurile sunt poluate din cauza fumului eliminat de fabrici...toate mizeriile aruncate de oameni in păduri la picnic...si tot asa.Dar cel mai rau lucru cu toate ca daca aruncam lucruri pe jos si cum fumul nu distrug pădurile...dar tăiatul copacilor le distrug ...in cativa ani aerul o sa ajungă inrespirabil adica încerci sa tragi aer in piept si nimic adc simți ca nu tragi suficient aer in piept... Sper ca tiam fost de folos ;)
2014-06-05T19:46:44+03:00
Padurile care inca mai ocupa suprafete importante ale planetei sunt ecosisteme importante atat pentru om cat si din punct de vedere strict ecologic. Pentru oameni padurea are valente estetice, recreationale, economice. Lemnul, precum si alte produse ale padurii au atat o importanta economica locala cat si mondiala.Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materiale care interferează cu sănătatea umană, calitatea vieții sau funcția naturală a ecosistemelor (organismele vii și mediul în care trăiesc). Chiar dacă uneori poluarea mediului înconjurător este un rezultat al cauzelor naturale cum ar fi erupțiile vulcanice, cea mai mare parte a substanțelor poluante provine din activitățile umane.
Despadurirea, intelegand prin acest termen, defrisarea unor mari suprafete de padure , fie ca urmare a exploatarii lemnului, fie datorita incendiilor de padure provocate sau naturale, poate determina intensificarea unor fenomene climatice naturale, cum sunt frecventa inundatiilor masive, seceta excesiva, perioadele foarte reci in sezonul de iarna.

nu e chiar ceea ce iti doresti, dar sper sa te ajute macar cu ceva))