Răspunsuri

2014-02-04T15:13:51+02:00
In esenta aplici formula:  (a+b)^{3} =  a^{3} + b^{3} +3 a^{2}b + 3a b^{2} ;

La tine a = 15 \sqrt[3]{2} si b = 8 \sqrt{2} .;

Nu uita ca  ( \sqrt[3]{x} )^{3} = x;   (\sqrt{x}) ^{2} = x  ,  (\sqrt{x}) ^{3} = x \sqrt{x} .

Bafta!
1 4 1
2014-02-04T15:38:10+02:00
Expresia se scrie( 15 Radical de ordin 3 din 2+ 8 radical din 2)^3=
Dupa formula a^3 +3a^2b +3ab^2+b^3 expresia devine egala cu
6750 +16* radical din 2+5760* radical de ordinul 3 din 2 +10800 *radical de ordinul 6 din 2