Răspunsuri

2014-02-04T14:38:48+02:00
6 + 4√2 = (2 + √2)² => √(6+4√2) = 2+1·√2 => √(6+4√2) ∈ {a+b√2 / a,b∈Z} ,                                                                                                                                 unde a = 2 si b = 1
Poti folosi formulele acestea :

 \sqrt{a +  \sqrt{b} } =  \sqrt{ \frac{a+ \sqrt{a^{2}-b} }{2} } +  \sqrt{ \frac{a- \sqrt{a^{2}-b} }{2} }

 \sqrt{a -\sqrt{b} } = \sqrt{ \frac{a+ \sqrt{a^{2}-b} }{2} } -\sqrt{ \frac{a- \sqrt{a^{2}-b} }{2} }
am inteles ce ai facut dat cum ai ajuns la asta (2 + √2)² ,este formula sau ...
este si o formula dar e foarte complicata ... Poti sa-ti dai seama de astfel procedand astfel : ( a + b ) la patrat = a patrat + b patrat + 2ab .... deci 2ab = 4* radical din 2 => ab = 2*radincal din 2, iar a patarat + b patrat trebuie sa fie 6 .... deci a = 2 si b = radical din 2 ... daca vrei sa-ti dau formula, spune-mi :D
altfel procedand astfel *