Intr-o cisterna erau 824kl de benzina.in prima zi s-a scos un sfert din cantitate,iar a doua zi cu 82 litri mai putin.Stiind ca in cisterna au mai ramas 145l,cati litri s-au scos in a treia zi?cu intrebari

2

Răspunsuri

2014-06-05T18:22:45+03:00
Cata benzina se scoate in prima zi?
824000/4=206000 litri(824kl=824000l)
cata benzina se scoate in a 2-a zi?
206000-82=205918l
cata benzina se scoate in a 3-a zi?
824000-206000-205918-145=411937l
dar cu 4 intrebari trebuie
atunci pune a 3a intrebare :cata benzina sa scos in primele 2 zile? 206000+205918=411918l
ms
2014-06-05T18:32:25+03:00
 Cati litri de benzina erau in cisterna?
         824kl=824 000 l
2 Cati litri de benzina s-au scos in prima zi?
            824 000 : 4=206 000
3 Cati litri de benzina s-au scos in a doua zi?
              206 000 - 82 = 205 918
4 Cati litri de benzina s-au scos in a treia zi?
        824 000 - 206 000 - 205 000 - 145= 412 855
5 5 5