Răspunsuri

2014-06-05T16:58:09+03:00
Era o data un imparat care avea o gradina mare,frumoasa si plina de copaci. In fundul gradinei avea un mar  care facea mere de aur , dar mereu inainte sa se coace le fura cineva noaptea. Imparatul  a angajat multi oameni sa pazeasca copacul si sa prinda hotul, dar n-au reusit. Dupa ceva timp vine baiatul cel mare al imparatului si-i spune sa-l lase sa pazeasca marul si sa prinda hotul.Tatal sau i-a spus ca a pus foarte multi oameni sa pazeasca marul dar n-au reusit, dar se indupleca si il lasa sa pazeasca ,dar n-o sa-i vina sa creada daca izbuteste.
Atunci baiatulcel mare al imparatului s-a pus la panda o saptamana intreaga, dar intr-o dimineata s-a  intors la tatal sau cu vestea ca n-a putut sa pazeasca marul. A venit si fiul mihlociu, da i sa intamplat la fel ca baiatului mare.
A venit si Praslea la tatal sau si i-a cerut sa-l lase sa pazeasca si el marul. Tatal sau i-a spus ca fratii lui n-au reusit, si el nesocotit vrea sa paseasca marul, Pana la urma imparatul il lasa.
A venit seara, Praslea si-a luat carti de citit, 2 tepuse, arcul si  toba cu sageti. Intru-na din nopti, cam dupa miezul noptii Praslea il raneste pe hot. Culese cateva mere si-i duse imparatului.
Atunci Praslea a decis sa-si i-a fratii si sa merga dupa hot.
Se loase  dupa urma sangelui lasat de hot si a dat peste o prapastie unde s-a pierdut dara.
Praslea s-a coborat in prapastie si dadu peste trei zmei care au furat merele. Praslea a omorat zmeul  cel mare si cel mijlociu, dupa la omorat si pe cel mic, acesti zmei furasera 3 fete de imparat le-a ridicat, iar pe Praslea l-au lasat acolo cu gansul sa-l piarda.
Anticipand faptul ca fratii lui vor sa scape de el, reuseste sa evite planul acestora si ii face sa creada ca l-au omorat. Iese din  prapastie cu ajutorul unei zgripsoroaice ai carei pui i-a salvat.
Ajuns in imparatia tatalui, Praslea isi dovedeste identitatea cu ajutorul fetei mai mica de imparat.In final acesta ii ia locul tatalui sau  si se casatoreste  cu fata cea mica.