Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-02-04T13:32:40+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
In linii mari, te poti axa si poti insista pe urmatoarele idei:
Stefan Gheorghidiu:
-personaj principal( nareaza la persoana I, etc.)
-este afectat de o luciditate extrema care il determina sa filtreze absolut toate sentimentele prin prisma subiectivitatii
-este un intelectual, parca student sau absolvent de filosofie(nu sunt 100% sigura)
-un tip orgolios
-aspira la cunoasterea absoluta prin dragoste si prin razboi
-dupa doi ani de casnicie fericita cu Ela, viata i se schimba cand primeste o mostenire
-nu este tentat de mirajul banilor, insa sufera atunci cand sotia sa se lasa sedusa de viata mondena
-gelozia este impinsa intr-un plan secundar atunci cand experimenteaza ororile razboiului
Ela:
-pe ea o poti caracteriza in relatie cu Gheorghidiu, daca sa zicem primesti cerinta "Comentati relatia dinre doua personaje"
-ea reprezinta idealul feminin pentru Gheorghidiu
-desi initial este prezentata drept o femeie sensibila si delicata, adevarata ei natura iese la iveala in momentul primirii mostenirii
-este o femeie abila si practica si dovedeste ca stie cum sa manevreze banii
-il inseala pe Gheorghidiu cu domnul G., dovedind o natura duplicitara
-dovedeste josnicie incercand sa obtina bani de la Gheorghidiu pentru a-si sustine amantul
In fine, pe internet sunt o gramada de comentarii, ai de unde alege pentru a aprofunda ideile astea. Sper ca te-am ajutat!

Stefan Gheorghidiu- o proiectie in orizontul fictiunii a scriitorului insusi, un "alter-ego" caruia ii sunt transferate experiente personale ale autorului- cumuleaza functii narative multiple. El este eul narator si eul constiinta care ordoneaza prin experiente de cunoastere lumea, este protagonistul romanului care "se povesteste pe sine"(narator autodiegetic).
Interesant e ca avem acelasi nume de familie:)
Personajul principal al romanului este construit prin insumarea mai multor ipostaze care se cristalizeaza in simultaneitate sau prin alternanta: Stefan Gheorghidiu face parte din casta inadaptatilor superiori, constienti de superioritatea lor intelectuala si morala in raport cu o lume iremediabil mediocra, inculta si pragmatica. Spirit ludic si absolutizant, orgolios si inflexibil, Stefan aplica tiparul sau de identitate realitatii, iubirii, oamenilor din jurul sau.
:)..