Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-05T14:52:06+03:00
Lista:
4kg rosii
2kg ceapa
3kg castraveti
PROBLEMA:
Mama a cumparat 5 kg rosii, 4 kg ceapa si 3 kg castraveti pentru salata de legume.1 Kg de rosii costa 3 lei, 1 kg de ceapa costa 2 lei si 1 kg de castraveti gocta 3 lei. Cat rest a primit mama la o bancnota de 50 lei?
REZOLVARE:

3 lei× 4 kg = 12 (lei au costat rosiile)
2 lei× 2 kg = 4 (lei a costat ceapa)
3 lei× 3 kg = 9 (lei au costat castravetii)
12+4+9=25 ( lei au costat legumele )
50-25=25 ( lei rest)

RASPUNS: 25 lei rest

2 5 2