La ce se foloseste vesela?
Care sunt elementele componente ale veselei?
Din ce este format un tacam ?
De cate tipuri sunt paharele?
Cate sunt ustensilele folosite in bucatarie ? Explica rolul lor.
Cum se realizeaza iluminatul in bucatari?
Expliati modul de aranjara a mesei festive.

2

Răspunsuri

2014-06-05T15:05:45+03:00
La ce se foloseste  vesela?
Se foloseste la servirea alimentelor.
Care sunt elementele componente ale veselei?
6 farfurii(cea de servici,cea de ciorba si cea de desert)6 pahare,6 cani,pot fi si 12.
Din ce este format un tacam ?
Furculita,lingura,cutit.
De cate tipuri sunt paharele?
Pahar de sampanie,bere,vin,suc,lichior,s.a.
Cate sunt ustensilele folosite in bucatarie ? Explica rolul lor.
Telul-Bate oul,frisca,etc.
Razatoarea-Razuieste fructe,legume,etc.
Tocatorul-Care marunteste ceva.
Strecuratoarea-Vas pentru strecurat lichide.
Cum se realizeaza iluminatul in bucatari?
Atat natural cat si artificial.
Expliati modul de aranjara a mesei festive.
--Prima farfurie in contact cu masa este farfuria de servici
--Pe ea se aseaza farfuria din care se mananca.
--Furculitele se aliniaza in stanga farfuriei.
--In dreapta se pun cutitele,cu partea mai taioasa spre farfurie.
--Lingura cu curbura in sus sta langa cutite.
--Tacamurile pentru desert se aseaza in fata farfuriei
--Paharele se aseaza in fata farfuriei spre dreapta.
Sper ca te-a putut ajuta!
9 4 9
2014-06-05T23:57:52+03:00
1) Vesela se foloseste pentru farfurii.
2.) Ele sunt:
    -sase farfurii intinse mari
    -sase farfurii intinse mijlocii
    -sase farfurii adanci
    -sase farfurii intinse mici
3.) Din:
    -sase linguri
    -sase furculite
    -sase cutite
    -sase lingurite
4.) Paharele sunt de 5 tipuri. Pentru:
    -aperitive
    -vin
    -apa
    -sampanie
    -bauturi racoritoare
5.) Ustensilele sunt
    -strecuratoarea (pt a elimina partea lichida)
    -razatoarea (pt maruntirea alimentelor)
    -telul (pt amestecare)
    -tocatorul (ustensila pe care se toaca)
    -planseta (pt a obtine o suprafata plana)
6.) Iluminatul se realizeaza natural si artificial.
7.) Modul de aranjare a mesei festive:
   -prima farfurie este cea de serviciu
   -furculitele se aseaza in dreapta
   -lingura de supa langa cutite
   -lingurita si paharele in fata farfuriilor, mai spre stanga.

4 4 4