Unchiul Vasile a dus la piata 18 lazi cu rosii a cate 13 kg si 50 g fiecare.o lada goala cantareste 1050 g.cati lei a incasat pe rosiile vandute,daca:
-a vandut 1/9 din cantitatea de rosii cu 3 lei kg,1/4 din rest cu 2 lei kg,iar restul cu 4 lei kg.

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-05T13:20:55+03:00
1.cate kg de rosii sunt intr-o lada?
13,05-1,05=12 kg
2.Cate kg de rosii a dus unchiul Vasile la piata?
 18x12=216kg
3.I____I____I____I_____I_____I_____I____I______I______I 216 Kg
     1/9
cate kg de rosii a vandut cu 3 le/kg?
216x1/9=24kg
4.Cate kg de rosii au ramas dupa ce a vandut o parte din ele?
  216kg-24kg=192kg
5 .I_______I________i________I________I    192kg
        1/4
   cate kg de rosii a vandut cu 2 lei/kg?
     192x1/4=48kg
  6.cate kg de rosii a vandut unchiul cu 4 lei/kg?
       192-48=144kg
  7.Cati lei a incasat pe rosiile vandute cu 3 lei/kg?
     24x3=72 lei
 8.cati lei a incasat pe rosiile vandute cu 2 lei?
     48x2=96 lei
 9.cati lei a incasat pe rosiile vandute cu 4 lei?
     144x4=576 lei
10.Cati lei a incasat unchiul Vasile pe toate rosiile vandute?
     72lei+96lei+576lei=744 lei