Calculati:
a) [(-2)⁰ + (-2)¹ + (-2)² + (-2)³] x (-3)=
b) [(-3)⁰ + (-3)¹ + (-3)² + (-3)³] : (-4)=
c) [(-4)⁰ + (-4)¹ + (-4)² + (-4)³] : (-3)=
d) [(-5)⁰ + (-5)¹ + (-5)² + (-5)³] : (-8)
PS: x= ori, inmultire. Va rog, imi trebuie pentru maine. Multumesc !

1
Sunt pe tableta si nu vad bine,daca la prima paranteza este (-2) simplu atunci el nu face 1 ci -2 si trebuie sa corectezi,daca e la puterea 0, atunci face1 si atunci e corect.asta e valabila la toate.

Răspunsuri

2014-06-04T22:51:38+03:00
A). (1-2+4-8) x (-3) = 15
b). (1-3+9-27) x (-4) = 80
c). (1-4+16-64) x (-3) = 153
d.) (1-5+25-125) x (-8) = 832