Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-02-03T18:25:41+02:00
1. In paranteza, aduci termenii la un numitor comun, acesta fiind x+2.
2. Deci, vei amplifica primele 2 fractii : x si -1 si vei obtine :
 x(x+2) -1(x+2) -x² / x+2
3. Impartirea se face prin inmultire, deci se va inmulti cu inversul fractiei : x+2/x-2
4. In prima paranteza vei obtine: x²+2x-x-2-x² (x² si -x² se reduc)
Vom obtine : 2x-x-2 = x-2
x-2 / x+2 * x+2 / x-2 = 1 (se reduc toti termenii)
3 5 3
2014-02-03T18:33:09+02:00
Prelucram paranteza si obtinem
E(x)= [(x-1)(x+2) -x^2]/x+2=[ x^2+2x-x-2 - x^2] /x+2 = x-2/x+2

Daca inmultim cu x+2/ x-2 vom obtine 1 pentru ca  se simplifica 

Sper ca ai inteles!