Răspunsuri

2014-02-03T18:00:26+02:00
X/Y-Y/X= (X^2-Y^2)/XY= radical din 3*radical din 2/XY= radical din 6/XY

x=y=radical din 3
x-y =radical din 2
din cele doua rezulta ca
2x= radical din 3 +radical din 2
x=(radical din 3 +radical din 2)/2 si y = radical din 3 - radical din 2
 rezulta xy= 3-2/2= 1/2
inlocuiesti si vei obtine
x/y-y/x= (radical din 3 *radical din 2)?2= radical din 6/2
Unde?
y= (radical din 3 - radical din 2)/2 si inlocuind vei obtine x
x/y- y/x= (radical din 6)/ 4
Scuze am gresit la calculul lui y.....corect este y=radical din 3 - x = (radical din 3 - radical din 2)/2 (aduci la acelasi numitor) iar rezultatul final este x/y-y/x= (x^2-y^2)/x*y = 4*radical din 6 ...Asta este raspunsul corect
Mersi
2014-02-03T18:04:00+02:00
X = (√3 + √2)/2
y= (√3 - √2)/2
x/y - y/x =  (√3 + √2)/ (√3 - √2) - (√3 - √2)/ (√3 + √2)
=  ((√3 + √2)^2 - (√3 - √2)^2 )/ (√3 + √2) *(√3 - √2)
= (5 +2√6 - 5 +2√6)/(3  -√6 + √6 -2)  = 4√6 / 1 = 4√6
Dar am gresit pentru ca le-am adunat in loc sa le scad.
Am editat.
Ok mersi din nou
Acum e in forma cea mai buna.
Hei.. o stii si pe asta? pentru x apartine R / [-2; 2] , expresia 1/ 2x-4 + 1/ x +2 +2/4-x^2 poate fi adusa la forma....