Răspunsuri

2014-06-04T17:17:54+03:00
Iarna- Vasile Alecsandri( si eu am avut aceeasi tema,eu asta am scris)
"Din vazduh cumplita iarna cerne norii de zapada,"
Viscolul- Vasile Alecsandri
"Crivatul din meazanoapte vajaie prin vijelie,"
Tunetul- Vasile Alecsandri
"Pe lanul lung si verde, cu graul rasarit,
 O umbra calatoare sa-ntinde-ncet si trece,"
Tunetul- Vasile Alecsandri
"Vazduhul bubuieste!... pamantul desmortit
1 4 1
2014-06-04T17:46:46+03:00
Iarna 
de Vasile Alecsandri Din văzduh cumplita iarnă cerne norii de zăpadă, Lungi troiene călătoare adunate-n cer grămadă; Fulgii zbor, plutesc în aer ca un roi de fluturi albi, Răspândind fiori de gheață pe ai țării umeri dalbi. Ziua ninge, noaptea ninge, dimineața ninge iară! Cu o zale argintie se îmbracă mândra țară; 
Ploaie de primavara 
de Ion Luca Caragiale Cand ploua lin in primavara, Toti zic: „Sa dea Domnul sa dea!” Si de te culci pe prispa-afara, Mai vezi pe cer si cate-o stea... E cald, si ploaia racoroasa Ozon in aerul curat In urma-i lasa; dragastoasa Natura-i toata un pupat.
Ploaie de toamna 
de Daniel Ciolacu De patru zile ploua ne-ncetat, e mare curgere de apa si de timp, si nu stiu norii ce-au, parca-s bolnavi de melancolice tristeti subite.
E seceta mare 
de Adrian Paunescu Căldura mă-nmoaie, la umbră m-alungă, E vară, e foc, este cald, Uscat-s-au viile, pepenii, toate, Nici apă nu este, nici vântul nu bate Şi Domnul uitat-a de noi! Soarele arde puternic de parcă Scânteile-aruncă pe noi, E vară, e foc, este moarte, E secetă mare, nici vântul nu bate, Şi Domnul uitat-a de noi!