Răspunsuri

2014-06-05T00:51:34+03:00
1848-2014:
1. Podul de peste Dunare a fost proiectat de catre Anghel Saligny, fiul unui emigrant francez in Romania.
2. Armata revolutionara maghiara (1848-1849) era condusa de un polonez, generalul Bem care dupa infrangerea revolutiei fuge in Turcia si trece la islam devenind astfel pasa.
3. Frontul romanesc din primul razboi mondial era mult mai mare decat frontul de vest unde contra germanilor se luptau englezii si francezii.
4. Armara romaneasca care contra ataca si ajunge la Budapesta (1919) a fost elogiata de majoritatea primariilor unguresti pe unde a trecut pentru ajutorul dat populatiei maghiare cu alimente si combustibil.
5. In cadrul alegerilor parlamentare din perioada interbelica, erau folositi destul de des batausi profesionisti in a convinge electoratul sa voteze pe cine trebuie.
6. Dupa sfarsitul celui de al doilea razboi mondial, in Romania s a introdus o moneda noua numita leul sovietic care era utlizat de catre rusi in a cumpara legal produse la preturi foarte avantajoase pentru sovietici.
7. Romania comunista a contribuit cu tehnologie si cu multi bani ridicarea uriasului complex metalurgic de la Krivoi Rog - Ucraina
8. In timpul lui Ceausescu, un ideolog sovietic pe nume Valev a propus ruperea unor largi teritorii din Romania, Ucraina si Rusia pentru a crea un gigant granar al statelor Pactului de la Varsovia; planul nu a fost dus la indeplinire.
9. Ceausescu a urmarit in ultimii ani ai sai sa realizeze o apropiere intre poporul evreu si cel palestinian in folosul ambelor popoare.
10.Pana in 1990  flota maritima comerciala a Romaniei avea peste 300 de nave, la care se adaugau Flota de pescuit oceanic si cea fluviala.
1 4 1