Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-04T19:40:42+03:00
Ai citit cartea ?? E foarte frumoasă.

Iliada, de Homer,  este o lucrare în care se povesteşte despre soarta cetăţii Ilionului, Troia ( de unde şi Iliada ) , care este arsă din temelii de către ahei, din pricina fiului regelui Priam, Paris, care, cu ajutorul Afroditei, o fură pe frumoasa Elena, cea nascută dintr-un ou, de la soţul său Menelaus.

Totul incepe cand mai marele zeilor, Jupiter (Zeus) da o petrecere, si decide sa nu o invite pe zeita vrajbei, Discordia. Aceasta, plina de mânie, ii spune lui Jupiter să acorde mărul de aur, pe care ea il ofera, celei mai frumoase zeite. Din cauza acestui măr se starnesc multe conflicte, si Jupiter trimite zeitele sa gaseasca un judecator pamantean, ca sa nu fie el nevoit sa aleaga dintre sotia sa Hera, si cele 2 fiice Afrodita si Ginevra (Athena) .
Afrodita, il gaseste pe frumosul ciobanas Paris, fiul lui Priam, regele Troiei, si ii promite ca il va ajuta sa se casatoreasca cu frumoasa Elena, daca acesta ii ofera ei marul. Paris accepta, iar Afrodita, cu ajutorul fiului ei Eros-Cupidon, o vrajeste pe Elena ca sa se indragosteasca de Paris, si dupa ce acesta o rapeste, ei se casatoresc in Troia.
Sotul Elenei, cand afla, isi aduna toti aliatii, care jurasera sa se razboiasca cu cel care o va lua pe Elena cu forta de la sotul ei, si pornesc impreuna spre Troia.
Ajunsi acolo, se starneste un razboi groaznic, unde multi razboinici mor. Cu ajutorul lui Ahile, care initial refuzase sa participe la razboi, aheii ii inving pe troieni, iar Troia este arsa din temelii.
5 3 5