Pretul unui Kg de pere este 4 lei, 5 lei sau 6 lei, in functie de calitatea perelor. Andrei trebuie sa cumpere cel putin un Kg de pere din fiecare calitate.
a) Ce suma de bani minima si maxima ar trebuie sa aiba Andrei pentru a putea cumpara din piata 5 Kg de pere?
b) Care este numarul maxim de Kg de pere ce se pot cumpara de 31 de lei ?

Si mai am o intrebare de ce nu pot sa raspund la intrebarile altora?

1

Răspunsuri

2014-06-04T18:00:09+03:00
A) 5*4=20lei minim
    5*6=30lei maxim
b) 5kg*5lei=25lei
    1kg*6lei=6lei
Total=31 lei=>6kg maxim