Vreau aceasta problema rezolvata cu plan de rezolvare, va rog!

Cu un sfert din banii pe care-i avea, Adriana a cumparat doua carti a cate 10 lei cartea si un ghiozdan care a costat 20 lei. Cati lei mai are Adriana din economiile ei?

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-04T14:25:54+03:00
2x10=20lei a dat pe carti
1x20=20 lei a dat pe ghiozdan

In total a cumparat de 20+20=40 lei

un sfert inseamna 40=> suma totala este de 40x4=160
160-40(cat a cheltuit)=120 de lei mai are
Mersi, am reusit sa fac singura cu plan de rezolvare
cu placere.
2014-06-04T14:27:41+03:00
1)Cati bani a cheltuit  Adriana ?           (2*10)+20=40                                                      2)cati bani a avut in total?         40*4=160                                                                   3)Cati lei mai are Adriana din economiile ei?    160-40=120lei                     
Nu inteleg chestia aia cu steluta:/ Sunt clasa a 3 a
e inmultire
Am inteles