Cum se explica existenta capului de bour pe stema noului pamant descoperit?

1
imi mai spui
gata
sa-mi spui cum ti se pare si daca ti-am fost de ajutor
imi mai poti raspunde la o ontrebare??
pai trebuie sa o pui

Răspunsuri

2014-06-04T10:35:39+03:00
Creatia populara Dragos Voda este o legenda istorica deoarece da o explicatie imaginara a unui fapt real din trecutul istoric si anume denumirea statului Moldova.
La inceput, autorul, ni-l prezinta pe Dragos Voda a carui pasiune era vanatoarea. Pornind impreuna cu haita lui de caini la vanatoare da de urma unui bour care fugea de ei ca si turbat si il urmaresc o zi si o noapte.
Cainii se prapadesc unul cate unul din cauza oboselii si numai o catea pe nume Molda mai rezista.Aruncandu-se insa in apa unui mare rau ca sa prinda bourul, puterile ii cedeaza si se ineaca. Voda intrigat de acest lucru arunca asupra zimbrului cu ghioaga sa, il doboara si ii ia capul ca semn de izbanda.
Viteazul Dragos a devenit stapan pe acele meleaguri unde a intemeiat tara Moldova, nume dat in amintirea catelei Molda si a ales ca semn al noii domnii capul de zimbru.
Textul legendei ilustreaza prin continut si forma maestria cu care autorul anonim, prin imaginatie, a stiut sa explice un fapt real din istoria poporului nostru.


12 4 12