Din cantitatea de 30 de litri de lapte 1 supra 5 este folosita pentru budinca si 1 supra 3 cacao cu lapte , iar restul pentru desertul de la ora 17.00. Cati litri de lapte sa-u folosit pentru desert ?

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-03T22:35:10+03:00
1/5 din 30= 1/5 * 30 = 30/5=6l pt budinca

1/3 din 30 = 1/3 * 30= 30/3= 10l pt cacao cu lapte

10+6=16l s-au folosit inainte de ora 17:00

30-16=14l au mai ramas pentru desertul de la ora 17:00
1 /5 * 30= 6 litri pentru budinca
1/3 *30=10 litri cacao
6+10=16 litri
30-16=14 litri ramas pentru desert
2014-06-03T22:36:16+03:00
30=30/5+30/3+x
30=6+10+x
x=14 l au folosit pentru desert
2 3 2