Răspunsuri

2014-06-03T22:30:32+03:00
Consider că alegerile făcute au o continuitate , acestea sunt făcute cu constiinta, dar adesea noi,oamenii, nu respectam reguli astfel incat suportam unele consecinte nefavorabile . Deseori costiinta ne este influientata de anumiti factori  precum mediul de viata si anturajul .
Pe de o parte constiinta ne poate fi influientata in mod pozitiv . Cand un profesor ne indeamna la invatare , la progres . Atunci cand propriul parinte te dojeneste  iti influienteaza constiinta in mod pozitiv.Atunci cand vrei sa-ti depasesti conditia de copil cu nevoi  te autostimulezi , aceea este constiinta care ne indruma spre a face unele fapte  bune , favorabile .
Pe de alta parte constiinta ne poate fi influientata in cele mai multe cazuri in mod negativ , cel mai bun exemplu este perioada adolescentina in care multi copii cred ca au ajuns la pragul superioritatii absolute . Acestia se indeamna unii pe altii la vicii precum bautura si fumatul , acesta este exemplu de corupere care are la baza doar jocul cu constiinta . 
In concluzie constiinta este necesara orcarei actiuni pe care o interprindem , ea sta la baza  alegerilor noastre bune sau rele . 
sper sa iti fie de folos , nu sunt la liceu , dar imi p,ace sa lucrez la partea psihologica a unui om .