Răspunsuri

2014-02-02T19:59:05+02:00
        Daca este vorba de vindecarea slabanogului din Capernaum consemnata in Evanghelia dupa Matei 9:1-8, atunci Iisus l-a vindecat cu puterea lui Dumnezeu si i-a spus " Pacatele iti sunt iertate ".
        Carturarii care L-au auzit au zis in mintea lor ca El huleste. Apoi Iisus, care cunoaste gandurile oamenilor, le-a zis : " Pentru ce aveti ganduri rele in inimile voastre? Caci ce este mai lesne? A zice: " Iertate iti sunt pacatele ", sau a zice " Scoala-te si umbla " ? Dar ca sa stiti ca Fiul omului are putere pe pamant sa ierte pacatele, "Scoala-te", a zis El slabanogului, " ridica-ti patul si du-te acasa. "
       Astfel, slabanogul a fost vindecat, iar noroadele L-au slavit la vazul acestei minuni facute de Dumnezeu prin Iisus Hristos.
2014-02-02T20:01:56+02:00
Iisus revenise in Capernaum dupa o calatorie misionara si se odihnea intr-o casa.oamenii,afland de intoarcerea lui au navalit umpland curtea casei si strada,dornici sa asculte invatatura Sa.
Casele din vremea aceea,din palestina aveau acoperisurile plate.
Prietenii slabanogului(4),l-au adus pe bolnav la Hristos,dar neputand sa intre in casa sin cauza multimii,au facut o spartura in acoperis prin care l-au coborat pe suferind.
Vazand Iisus dragostea lor pt acel om neputincios a zis: "Fiule iestate-ti sunt pacatele tale".
De fata erau si carturari si farisei, acre nu-L iubeau pe Iisus si vroiau sa-I faca rau,iau cand au auzit acestea,au inceput sa se revolte zicand: "Numai Dumnezeu are puterea de a ierta pacatele"Atunci Iisus,care le stia gandurile,i-a mustrat zicandu-le:"De ce cugetati cele rele in inimle voastre?Ce este mai usor a zice slabanogului:Fiule iertate iti sunt pacatele! sau Scoala-te,ia-ti patul tau si umbla!" In acel moment,slabanogul s-a ridicat si luandu-si patul sau a inecput sa mearga, astfel incat toti cei de fata au ramas uimiti si au adus slava lui Dumnezeu.
4 5 4