Răspunsuri

2014-02-02T19:17:21+02:00
1. Se pun conditiile ca x>=0, si ca 1-x>=0 ( pentru ca ordinul radicalului e par, altfel s-ar fi pus conditia ca ce e sub radical sa apartina multimii numerelor reale). Dar un termen in partea dreapta atfel incat \sqrt{x} = 1- \sqrt{x-1}   =>   x=1+x+1 -2 \sqrt{x-1}   =>  -2=-2\sqrt{x-1} 





\sqrt{x-1}=1 =>
x-1=1 =>
x=0.


Acum verifici daca x=0 e solutia ecuatiei, 0+1-0=1. Adevarat
La doi pui conditiile ca x-5>=0 si 7-x apartine lui R.
Si se rezolva asemanator.