Răspunsuri

2014-06-03T17:03:48+03:00
1350x 20/100 = 27 lei se scumpeste
1350 + 27 = 1620 lei costa dupa scumpire
    1620 x 15/100 = 243 lei
   1620+ 243 = 1863 lei costa costumul
Nu inteleg ultima intrebare, ce sa i se modifice?
nu am intentionat sa rezolv de 2 ori, cred ca ....
vezi acolo la cat costa costumul ca trebuia sa scazi nu sa aduni ca se ieftineste
am inteles, m-am grabit trebuie 1620 - 243 = 1377 lei
Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-03T17:07:39+03:00
Supra notez /
20/100×1350=
=2/1×135=270 (se scumpeste)
( mia dat 2/1×135 deoarece am simplificat)
1350+270=1620 (pret dupa scumpire)
15/100×1620=
=15/10×162=
=2430/10
=243 (se ieftineste)
1620-243=1377 (costa costumul)
1 5 1