Răspunsuri

2014-06-03T16:52:09+03:00
A + b = 150
2(a - 15) = b
a = 150 - b   inlocuim pe a in a doua ecuatie cu 150 - b
2(150 - b - 15) = b
300 - 2 b - 30 = b
270 = 3 b
b = 270 : 3
b = 90 l lapte
a = 150 - 90
a = 60 l lapte 
in al doilea vas cantitatea de lapte devine de 2 ori mai mare decat in primul te-ai cam grabit domnisorica
2014-06-03T17:25:03+03:00
I_________________ I                   I__________________I__________________I
 primul vas                                            al doilea vas dupa ce se pun cele 15 litri
In cate parti egale se impart cele 150 litri de lapte?
1(primul vas)+2(al doilea vas)=3 parti egale
 Cat lapte este in primul vas?150/3=50 litri
 cat lapte este  in al doilea vas?  50x2=100litri
cat lapte a fost in primul vas? 50l+15=65 litri
cat lapte a fost in al doilea vas?100 l-15 l=85 l
5 4 5