Răspunsuri

2014-02-02T16:00:51+02:00
30% din 1200 = 1200 * 30 : 100
= 36000 : 100
= 360 piese ( in prima zi ) 
1200 - 360 = 840 ( rest )
50% din 840 = 4200 : 100
= 42 piese ( in a doua zi )
840 - 42 = 798 piese ( mai are de facut )

Sper ca este bine.
nu este corect
30% din 1200 este 360 si nu 36
etc
am corectat,daca nu se vede
iar ai gresit. 50 % din 840 este 420 !!
2014-02-02T21:27:47+02:00
Pentru a rezolva mai usor, procedam astfel : Daca in prima zi a facut 30% din piese, atunci i-au mai ramas de facut 70%. In a doua zi, el a facut 50% din rest, deci 50 % din acel 70%, adica 35 %. ( caci 50% din 70 = 70 : 2 = 35 ). Deci el mai are de facut 35% din piese, asta insemnand 35/100  * 1200 = 35 * 12 = 420 de piese