Intr-o lada se afla de 6 ori mai multe mere
decat in a doua lada. Daca se iau 4 kg din a doua si se pun in prima
atunci aici vor fi de 7 ori mai mult decat in a doua. Cate kg erau in
fiecare lada?





1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-03T16:30:06+03:00
Notam lazile cu a si b
a=b*6
a+4=(b-4)*7
inlocuim pe a cu b*6
b*6+4=(b-4)*7
6b+4=7b-28
-b=-28-4
-b=-32
b=32
a=b*6
a=32*6
a=192
verificare:
192+4=196
32-4=28
196/28=7
1 5 1