Răspunsuri

2014-06-03T14:52:53+03:00
600:2=300(picioare găini + gâște)
300:2=150(picioare găini)
300-150=150(picioare gâște)
600-300=300(picioare râmase)
300:4=75(picioare porci)
2014-06-03T15:24:45+03:00
- notam porcii cu p
- notam gainile si gastele cu g, pt. ca nr. lor este egal(au si acelasi nr. de picioare) le vom calcula la un loc si le vom separa mai tarziu
- porcii au 4 picioare, gainile si gastele au 2 picioare
p+g=200
p=200-g
4*p+2*g=600
4(200-g)+2*g=600
800-4g+2g=600
-2g=600-800
-2g=-200
g=-200/-2
g=100 - gaini si gaste la un loc
100/2=50 gaini si 50 gaste
p=200-100
p=100
verificare
100*4+100*2=400+200=600