Prima problema :pentru a prepara o bautura ,la o parte de sirop de citrice se adauga 5 parti de apa .CE cantitate de sirop si ce cantitate de apa sunt necesare pentru a obtine 30 l de bautura ?
CUM poate fi repartizata toata bautura an vase de 250 ml si de 500 ml ?
si urmatoarea problema este asa :la o ferma s-au adus 7 cinsterne a cate 26 hl de motorina .STIIND ca ferma dispune de 15 tractoare si ca fiecare tractor consuma zilnic 50 l de motorina , afla pentru cate zile ajunge motorina adusa .
ESTE suficient un rezervor de 30kl pentru a depozita motorina ?
acestea sunt problemele va rog mult sa ma ajutati clasa a4a

1
astept un raspuns urgent
si a doua problema
ti-am raspuns mai jos

Răspunsuri

2014-06-03T14:40:25+03:00
!____!
!____!_____!_____!_____!_____! 

30:6=5 litri sirop
5x5=25litri apa

30x1000=30000:250=120 vase
30x1000=30000:500=60 vase


au primit 7x26x100= 18200 l motorina
cele 15 tractoare folosesc intr-o zi 15x50=750 l motorina , motorina ajunge pentru 18200:750= 24 zile (rest 200) , un rezervor de 30 de kl are 30 x1000=30000 l deci incap 18200 l